HOMEOPÁTIA

A homeopátia egy kétszáz éve létező, nagyon szigorúan szabályozott eljárások szerint készített gyógyszerekkel dolgozó, holisztikus orvostudomány.

Első virágkorát a XIX. században élte, amikor nagy, pusztító járványok dúltak Európa-szerte. A kolera és tífuszjárványokban a homeopátiás kórházakban kezelt betegek 80%-a túlélte a kórt, míg a hagyományosan kezelteknél ez az arány fordított volt. a XX. század elején nagy orvosi felfedezések következtek, és az orvos, a gyógyulás is elérhetőbbé vált a tömegek számára. Felfedezték az antibiotikumokat, gyógyíthatóvá vált sok addig életveszélyes betegség. Fejlődött a sebészet, a diagnosztika. És gyorsabbá vált a gyógyítás ritmusa.

Ezt mindenki tapasztalhatja, akit gyerekkorában még vizsgált doktor bácsi, és aki mostanában elmegy egy panasszal a rendelőbe. A gyorsaság gyors hatású szereket kívánt. Viszont a század vége felé elértünk odáig, hogy a krónikus betegségek száma megszaporodott, az olyanoké, amit gyógyszerekkel csak enyhíteni lehetett, gyógyítani nem. Bőrbetegségek, allergiák, gyomor és bélproblémák, stb.

Ismét előtérbe került a homeopátia, amely a testet és lelket egységként kezeli, pl. a krónikus betegségeknél nemcsak az életminőséget javító tüneti kezelést kínál, hanem megpróbálja felderíteni az okot is, és az okot kezelni. Annyi minden okozhatja a bajt. Lehet családi örökség, kialakulhat egy elfojtott érzelmi trauma után, az állandó stressz hatására, vagy gyógyszerek mellékhatásaként. Európában nagyon sokan fordulnak homeopata orvoshoz krónikus problémákkal. Keleten, mint például Indiában, a szegényebb réteg sokszor azért választja a homeopátiás kórházakat (mert Indiában többszáz ilyen létezik), mert itt a kezelés jóval olcsóbb. És az ország egészségügyi mutatói egyre javulnak.

A homeopátia alkalmazási lehetőségei:

A másik fontos terület a várandósság ideje, amikor sok gyógyszer ellenjavallt. Legtöbben ilyenkor találkozunk először a homeopátiával. És utána a kisbaba problémáinál. Hányan voltunk már hálásak a CHAMOMILLA VULGARIS​-nak egy átaludt éjszakáért!

A homeopátia alkalmazásának több szintje van. Lesz olyan, aki csak komplex szereket szed, vírusos betegségekre, amikor nincs rá hagyományos terápia. Ő így illeszti be az életébe a gyógymódot. Mások elkezdenek egyéb bajokra is akut szereket szedni, és boldogok, ha egy jól választott golyócska megszünteti a lázat, elmúlik tőle a gyerek hányása, köhögése. Azért örülnek, mert természetesen, mellékhatások nélkül oldottak meg egy problémát.  És lesz olyan, aki alkati szerért megy el homeopata orvoshoz, vagy ezt a gyógymódot választja elsősorban.

Az, hogy hogyan gyógyulunk, homeopátiával, kamillateával, hagyományos gyógyszerekkel, illóolajokkal, vagy ezek kombinációival, a saját döntésünk. Felelősségteljes, tapasztalatokon alapuló döntésünk.  Ami alapvető emberi jogunk. Elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely ebben bárkit korlátozni próbál.

A homeopátia lényege:

 • 200 éves, legfinomabb és legteljesebb gyógymód, hasonlót a hasonlóval kezeljük, lehetőleg SIMILE gyógyszerrel,Homeopatia
 • testre szabott, egyéni kezelés,
 • 1,5 órát vesz igénybe.

A homeopátia ajánlott:

 • idegrendszeri betegségre,
 • mindenféle ízületi betegségre,
 • akut és idült betegségekre.
 • Rendelési idők

  Hétfő: 9:00-12:00
  Kedd: 9:00-12:00
  Szerda: 9:00-12:00
  Csütörtök: 9:00-12:00
  Péntek: 9:00-12:00
  Szombat: Zárva
  Vasárnap: Zárva

  Bejelentkezés szükséges!