Almás-pudingos süti
Almás-pudingos süti
Hozzávalók:
- 3 tojás
10 dkg cukor
1 sütőpor
30 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl deci olaj
Töltelék:
1 kg alma
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 deci víz
Elkészítés:
A három egész tojást habosra kavarjuk a cukorral és a sütőporral. Csurgatva belekeverjük az olajat, majd a lisztet és a tejet is felváltva. Simára kavarjuk a tésztát, és kiolajozott tepsiben megsütjük.
A töltelékhez az almát kicsi kockákra vágjuk, feltesszük főni 5 dl cukros vízben. A pudingport elkeverjük cukorral és 2 dl vízzel, és amikor felfőtt az almás víz (és kicsit megpuhult az alma), óvatosan belekeverjük, összefőzzük. Az így elkészített krémet elsimítjuk a megsült piskótán, majd ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
(Ez a sütemény nagyon hamar elkészül azoknak, akik még hagyományos süteményeket kedvelik. Más gyümölccsel is lehet helyettesíteni az almát.)