Barnarizs csicseriborsóval

Barnarizs csicseriborsóval

Hozzávalók:

    20 dkg barnarizs
    10 dkg csicseriborsó
    olaj, só, bors, pirospaprika
    hagyma, fokhagyma

Elkészítés:

A csicseriborsót 24 órára beáztatjuk. Másnap kétszeres vízmennyiségben a gázra tesszük, pici sóval ízesítjük, és egy óra alatt kis lángon puhára főzzük
A barnarizst szűrőben átmossuk. Kevés olajon megpirítjuk kissé, majd bő vízzel felengedve, a lángot takarékra véve ezt is egy órán át főzzük. Mikor elzárjuk a lángot, még hagyjuk dagadni fedő alatt.
Pörköltes alapot készítünk az olajból, hagymákból, beletesszük a leszűrt csicseriborsót, fűszerezzük, kicsit átfőzzük, a csicseriborsó levével felengedve, majd rizskörettel tálaljuk.

Leave a reply