Barnarizs csicseriborsóval
Barnarizs csicseriborsóval
Hozzávalók:
- 20 dkg barnarizs
10 dkg csicseriborsó
olaj, só, bors, pirospaprika
hagyma, fokhagyma
Elkészítés:
A csicseriborsót 24 órára beáztatjuk. Másnap kétszeres vízmennyiségben a gázra tesszük, pici sóval ízesítjük, és egy óra alatt kis lángon puhára főzzük
A barnarizst szűrőben átmossuk. Kevés olajon megpirítjuk kissé, majd bő vízzel felengedve, a lángot takarékra véve ezt is egy órán át főzzük. Mikor elzárjuk a lángot, még hagyjuk dagadni fedő alatt.
Pörköltes alapot készítünk az olajból, hagymákból, beletesszük a leszűrt csicseriborsót, fűszerezzük, kicsit átfőzzük, a csicseriborsó levével felengedve, majd rizskörettel tálaljuk.