Bazsalikomos patisszon, vagy padlizsán (csirkemell)

Bazsalikomos patisszon, vagy padlizsán (csirkemell)

Hozzávalók:

    1 patisszon, vagy 1 padlizsán (csirkemell)
    1 fej vöröshagyma
    bazsalikom, só, olaj, fehérbors
    1 citrom

Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a kockára vágott csillagtököt átsütjük rajta. Ezután hozzáadjuk a bazsalikomot, borsot, kevés citromlevet, és gyengén sózzuk. Pici vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Rizi-bizi illik mellé.
(Bazsalikomos csirkemellnél a húst vékony csíkokra vágjuk, az olajon fehéredésig sütjük, adunk hozzá bort, kevés húslevest, fűszerezzük, és összefőzzük.)

Leave a reply