Borsópörkölt kukoricával

Borsópörkölt kukoricával

Hozzávalók:

    1 kg friss borsó, vagy egy csomag mirelit
    olaj
    só, bors, pirospaprika
    3 paradicsom, és paprika (csak idényben)
    2 fej vörös hagyma
    1 kanál liszt
    1 bögre kukoricadara

Elkészítés:

A hagymát kockára vágjuk, megdinszteljük kevéske olajon. Erre kerül a feldarabolt paprika és paradicsom. Sózzuk, fűszerezzük, és egy lecsós alapot főzünk belőle. Amikor már félig megpuhult mindez, beleöntjük a borsót, tovább ízesítjük. Főzés végén egy kanál teljes kiőrlésű lisztet szitálunk a tetejére, és elkeverjük, hogy a sűrűségét megadja.
A sűrű kukoricakása nagyszerűen illik mellé (előzőleg leírt), míg mások nokedlivel fogyasztják inkább.

Leave a reply