Borsópörkölt kukoricával
Borsópörkölt kukoricával
Hozzávalók:
- 1 kg friss borsó, vagy egy csomag mirelit
olaj
só, bors, pirospaprika
3 paradicsom, és paprika (csak idényben)
2 fej vörös hagyma
1 kanál liszt
1 bögre kukoricadara
Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk, megdinszteljük kevéske olajon. Erre kerül a feldarabolt paprika és paradicsom. Sózzuk, fűszerezzük, és egy lecsós alapot főzünk belőle. Amikor már félig megpuhult mindez, beleöntjük a borsót, tovább ízesítjük. Főzés végén egy kanál teljes kiőrlésű lisztet szitálunk a tetejére, és elkeverjük, hogy a sűrűségét megadja.
A sűrű kukoricakása nagyszerűen illik mellé (előzőleg leírt), míg mások nokedlivel fogyasztják inkább.