Burgonyás-zöldbabos
Burgonyás-zöldbabos
Hozzávalók:
- fél kiló zöldbab
1 kiló burgonya, lehetőleg új
4 tojás
2 dl tejföl, 2 dl tej
2 dkg vaj, 2 dkg liszt
darabka sima és füstölt sajt
olaj, só, vegeta,
2 cikk fokhagyma
Elkészítés:
A tepsit kiolajozzuk, a nyers, karikára vágott burgonyát lefektetjük benne. Tetejére szórunk sót és vegetát. Erre kerül a karikára vágott kemény tojás, ha valaki nem eszi, egy részt kihagyunk a tepsiben. A nyers, összevágott zöldbabot elterítjük, erre jön a besamell, amelyben a két cikk zúzott fokhagymát és a tejfölt elkevertük.
Besamell:
a lisztet elkeverjük a hideg tejjel, majd beledobjuk a vajat, és kevergetve addig főzzük, míg sűrű mártást nem kapunk.
Fólia alatt puhára pároljuk mindezt, majd azt levéve, megpirítjuk. A reszelt sajtot csak a sütés végén tesszük rá, így pirítjuk ropogósra.