Burgonyás-zöldbabos

Burgonyás-zöldbabos

Hozzávalók:

    fél kiló zöldbab
    1 kiló burgonya, lehetőleg új
    4 tojás
    2 dl tejföl, 2 dl tej
    2 dkg vaj, 2 dkg liszt
    darabka sima és füstölt sajt
    olaj, só, vegeta,
    2 cikk fokhagyma

Elkészítés:

A tepsit kiolajozzuk, a nyers, karikára vágott burgonyát lefektetjük benne. Tetejére szórunk sót és vegetát. Erre kerül a karikára vágott kemény tojás, ha valaki nem eszi, egy részt kihagyunk a tepsiben. A nyers, összevágott zöldbabot elterítjük, erre jön a besamell, amelyben a két cikk zúzott fokhagymát és a tejfölt elkevertük.

Besamell:

a lisztet elkeverjük a hideg tejjel, majd beledobjuk a vajat, és kevergetve addig főzzük, míg sűrű mártást nem kapunk.
Fólia alatt puhára pároljuk mindezt, majd azt levéve, megpirítjuk. A reszelt sajtot csak a sütés végén tesszük rá, így pirítjuk ropogósra.

Leave a reply