Fasírozott lencséből
Fasírozott lencséből
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
só, bors, majoránna,
1 gerezd fokhagyma
búzakorpa
zsemlemorzsa (lehet barna kenyérből)
Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatjuk, másnap sós vízben puhára főzzük. Kihűtjük, leöntjük a levét, és a maradékot is kinyomjuk belőle szűrőn keresztül. A lencsét áthajtjuk a húsdarálón a fokhagymával együtt.
A híg masszához adunk fűszereket, és annyi búzakorpát, hogy vizes kézzel gombócokat tudjunk formázni. Ellapítjuk őket, majd morzsába forgatjuk. Szendvicssütő tálcáján kissé megpirítjuk mindkét oldalukat.
Burgonyakörettel, vagy főzelékhez feltétként fogyasztható. (A maradék lencsefőzeléket jól fel lehet így használni.)