Fasírozott lencséből

Fasírozott lencséből

Hozzávalók:

    20 dkg lencse
    só, bors, majoránna,
    1 gerezd fokhagyma
    búzakorpa
    zsemlemorzsa (lehet barna kenyérből)

Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatjuk, másnap sós vízben puhára főzzük. Kihűtjük, leöntjük a levét, és a maradékot is kinyomjuk belőle szűrőn keresztül. A lencsét áthajtjuk a húsdarálón a fokhagymával együtt.
A híg masszához adunk fűszereket, és annyi búzakorpát, hogy vizes kézzel gombócokat tudjunk formázni. Ellapítjuk őket, majd morzsába forgatjuk. Szendvicssütő tálcáján kissé megpirítjuk mindkét oldalukat.
Burgonyakörettel, vagy főzelékhez feltétként fogyasztható. (A maradék lencsefőzeléket jól fel lehet így használni.)

Leave a reply