Fehérbab leves

Fehérbab leves

Hozzávalók:

    30 dkg apró szemű fehérbab
    3 répa
    2 petrezselyemgyökér és zöld
    1 karalábé
    fél paprika és paradicsom
    1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
    só, szemes bors, pirospaprika
    biovegeta
    reszelt tészta
    egy kanál liszt

Elkészítés:

A babot előző este melegvízbe áztatjuk. Másnap odatesszük főni sós vízbe. Mikor a bab félig a megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, a petrezselyem szárát összekötve, a karikára vágott hagymát, és a fokhagymát egészben. Fűszerezzük, így főzzük tovább. Mielőtt elészül a leves, belefőzzük a reszelt tésztát, majd paprikásan berántjuk. (aki tészta nélkül eszi, szedhet ki a levesből előtte). A petrezselyemzöldet frissen adjuk hozzá.

Leave a reply