Fehérbab leves
Fehérbab leves
Hozzávalók:
- 30 dkg apró szemű fehérbab
3 répa
2 petrezselyemgyökér és zöld
1 karalábé
fél paprika és paradicsom
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
só, szemes bors, pirospaprika
biovegeta
reszelt tészta
egy kanál liszt
Elkészítés:
A babot előző este melegvízbe áztatjuk. Másnap odatesszük főni sós vízbe. Mikor a bab félig a megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, a petrezselyem szárát összekötve, a karikára vágott hagymát, és a fokhagymát egészben. Fűszerezzük, így főzzük tovább. Mielőtt elészül a leves, belefőzzük a reszelt tésztát, majd paprikásan berántjuk. (aki tészta nélkül eszi, szedhet ki a levesből előtte). A petrezselyemzöldet frissen adjuk hozzá.