Gulyásleves vega módra

Gulyásleves vega módra

Hozzávalók:

    negyed csomag szójakocka, vagy 1 fej zeller, illetve (negyed kiló sovány marhahús)
    répa, zöldség, karalábé, zeller
    pár darab burgonya
    1 fej vöröshagyma
    babérlevél, só, szemes bors, pirospaprika, köménymag
    ételízesítő, egy kanál teljes kiőrlésű búzaliszt
    petrezselyemzöld

Elkészítés:

A szójakockákat szendvicssütőben kicsit megpirítjuk. Az edénybe belerakjuk a megtisztított, és feldarabolt zöldségeket, a szóját, és a karikára vágott hagymát. Sózzuk, és amikor felfőtt, a fűszereket és a kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk. A pirospaprikát a végén adjuk hozzá a liszttel simára keverve, mikor már puhára főtt a „gulyás”.
Készülhet olajos alappal is a leves, de akkor is csak leheletnyi olajon pirítjuk meg a kockára vágott hagymát, így kerül rá a (szójakocka vagy zeller). Ezzel is pirítjuk még, öntünk alá kevés vizet, fűszerezzük, és félig megfőzzük. Ezután bő lére engedjük a levest, hozzáadjuk a zöldségeket, és ha újból felfőtt, akkor a többi fűszert és a burgonyát is. Készre főzzük.

Leave a reply