Káposztás tészta helyett: káposztás kukorica, vagy köles
Káposztás tészta helyett: káposztás kukorica, vagy köles
Hozzávalók:
- 1 fej édeskáposzta
1 bögre kukoricadara, vagy köles
olaj, só, bors (ha kell)
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, finoman megsózzuk, megdinszteljük pici olajon. (Amikor a mellette tészta is készül, kiveszünk a kásához egy adag káposztát.)
A kukoricadara alá is öntök egy kanál olajat, majd annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt puhára főzöm, annyira, hogy sűrű massza legyen. Ebből a masszából kanállal szaggatok a tányérra galuskákat, és a tetejére szórom a káposztát. Lehet kölessel is készíteni, akkor 1 bögre kölest 4 bögre vízzel pároljuk meg. Aki szereti, borsot is tehet rá.