Karalábé leves töltelékkel

Karalábé leves töltelékkel

Hozzávalók:

    1 nagy fej zsenge karalábé
    3 répa, 2 zöldség
    1 dl tej
    1 kanál liszt
    só, biovegeta
    Töltelékhez:
    1 kifacsart zsemle vagy barna kenyér szelet
    1 tojás
    só, bors, majoránna, petrezselyemzöld
    1 fej vöröshagyma
    pici olaj

Elkészítés:

A karalábét és a zöldségeket apróra vágjuk, a sós, vegetás vízben puhára főzzük. Behabarjuk liszttel és tejjel a levest.
Közben elkészítjük a tölteléket másik edényben. A olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, majd elkészítjük az előzőleg beáztatott, kifacsart kenyérrel, a fűszerekkel, és a tojás hozzásütésével a tölteléket.
Szendvicssütő lapját megolajozzuk, ezen pirítjuk meg az ellapított töltelék mindkét oldalát. Az így elkészített levesbetét tálalásnál kerül a leveshez. (Aki kevésbé szereti a zöld ételeket, a töltelékkel barátságosabbá lehet tenni az ilyen leveseket.)

Leave a reply