Karalábé leves töltelékkel
Karalábé leves töltelékkel
Hozzávalók:
- 1 nagy fej zsenge karalábé
3 répa, 2 zöldség
1 dl tej
1 kanál liszt
só, biovegeta
Töltelékhez:
1 kifacsart zsemle vagy barna kenyér szelet
1 tojás
só, bors, majoránna, petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
pici olaj
Elkészítés:
A karalábét és a zöldségeket apróra vágjuk, a sós, vegetás vízben puhára főzzük. Behabarjuk liszttel és tejjel a levest.
Közben elkészítjük a tölteléket másik edényben. A olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, majd elkészítjük az előzőleg beáztatott, kifacsart kenyérrel, a fűszerekkel, és a tojás hozzásütésével a tölteléket.
Szendvicssütő lapját megolajozzuk, ezen pirítjuk meg az ellapított töltelék mindkét oldalát. Az így elkészített levesbetét tálalásnál kerül a leveshez. (Aki kevésbé szereti a zöld ételeket, a töltelékkel barátságosabbá lehet tenni az ilyen leveseket.)