Kirántott zeller burgonyasalátával

Kirántott zeller burgonyasalátával

Hozzávalók:

    1 nagyobb fej zeller (csirkemell filé szeletek)
    teljes kiőrlésű búzaliszt
    olaj
    1 kg kiló burgonya
    2 fej lila hagyma
    2 szár zöldhagyma
    só, bors
    kaukázusi kefir

Elkészítés:

A zellert megtisztítjuk, mossuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Megpároljuk pici só és ételízesítő társaságában. Pár kanál lisztet elkeverünk annyi vízzel, hogy palacsinta-sűrűségű massza legyen. A puha szeleteket így planírozzuk: először a masszába, majd morzsába mártom, ami szintén barna kenyérből készült. Azonnal forró olajba tesszük őket, és aranyszínűre sütjük.
Amikor csirkemellet rántunk ki, előző nap érdemes fokhagymás tejbe áztatni. Másnap sózzuk, planírozzuk, sütjük ki a szeleteket.
Köretnek: A burgonyát héjában megfőzzük (vagy sütjük), és őket is felkarikázzuk. Egy nagyobb tálba téve ízesítjük sóval, borssal, és összekeverjük a karikára vágott lila és zöldhagymával. Amikor tányérra kerül a köret, leöntjük kaukázusi kefirrel.

Leave a reply