Kirántott zeller burgonyasalátával
Kirántott zeller burgonyasalátával
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej zeller (csirkemell filé szeletek)
teljes kiőrlésű búzaliszt
olaj
1 kg kiló burgonya
2 fej lila hagyma
2 szár zöldhagyma
só, bors
kaukázusi kefir
Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk, mossuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Megpároljuk pici só és ételízesítő társaságában. Pár kanál lisztet elkeverünk annyi vízzel, hogy palacsinta-sűrűségű massza legyen. A puha szeleteket így planírozzuk: először a masszába, majd morzsába mártom, ami szintén barna kenyérből készült. Azonnal forró olajba tesszük őket, és aranyszínűre sütjük.
Amikor csirkemellet rántunk ki, előző nap érdemes fokhagymás tejbe áztatni. Másnap sózzuk, planírozzuk, sütjük ki a szeleteket.
Köretnek: A burgonyát héjában megfőzzük (vagy sütjük), és őket is felkarikázzuk. Egy nagyobb tálba téve ízesítjük sóval, borssal, és összekeverjük a karikára vágott lila és zöldhagymával. Amikor tányérra kerül a köret, leöntjük kaukázusi kefirrel.