Lencsefőzelék
Lencsefőzelék
Hozzávalók:
- 1 csomag lencse
só, pirospaprika
1 fej vöröshagyma
darabka citromhéj
2-3 babérlevél
2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
1 nagy doboz tejföl (élőflórás)
kevés füstölt sajt reszelve
Elkészítés:
A lencsét előző nap vízbe áztatjuk. Másnap átöblítjük, annyi vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. Sózzuk, és mellé dobjuk a babérleveleket, valamint a citromhéjat (savanyításra). Amikor puhára főtt a lencse (hamar készen van), a füstölt íz megadására reszelünk bele kevés füstölt sajtot. A hagymát kockára vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet, majd a pirospaprikát, ezzel berántjuk a lencsét. (A tejfölt jobb tálaláskor belekeverni az élőflóra miatt).