Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

    1 csomag lencse
    só, pirospaprika
    1 fej vöröshagyma
    darabka citromhéj
    2-3 babérlevél
    2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
    1 nagy doboz tejföl (élőflórás)
    kevés füstölt sajt reszelve

Elkészítés:

A lencsét előző nap vízbe áztatjuk. Másnap átöblítjük, annyi vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. Sózzuk, és mellé dobjuk a babérleveleket, valamint a citromhéjat (savanyításra). Amikor puhára főtt a lencse (hamar készen van), a füstölt íz megadására reszelünk bele kevés füstölt sajtot. A hagymát kockára vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet, majd a pirospaprikát, ezzel berántjuk a lencsét. (A tejfölt jobb tálaláskor belekeverni az élőflóra miatt).

Leave a reply