Petrezselymes újburgonya
Petrezselymes újburgonya
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
petrezselyem bőven
só
olaj
Elkészítés:
A burgonyát beáztatjuk vízbe, váltott vízzel megmossuk, és megtisztítjuk. Ezután zacskóba tesszük, öntünk mellé egy kanál sót, és jól megdörzsöljük, hogy a héj nagy része lejöjjön. Szűrőben még egyszer átöblítjük a sótól, és a héjdarabkáktól. (Nem kell hosszas időt tölteni a pucolgatással).
Egy jól záródó, vastag falú edényben kevés só és víz hozzáadásával megpároljuk az egészben hagyott gumókat. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet.
Teflon edényben annyi olajat melegítünk, hogy éppen elterüljön az alján. A burgonyát időnként megkeverjük, rázogatjuk, így pirítjuk meg, majd mielőtt elkészül, az összevágott petrezselymet hozzáadjuk. Ha még tovább pirítjuk a zölddel, akkor kissé kesernyés ízt ad a burgonyának, (ilyenkor a vitamin elillan).
Mellé saláta illik, valamint frissen kirántott, ropogós zöldségek (pl. cukkíni, gomba, pattiszon), de a zöldségekkel önmagában is megállja a helyét.