Pirított szójakockák párolt burgonyával
Pirított szójakockák párolt burgonyával
Hozzávalók:
- 1/2 csomag szójakocka (1/2 kg csirkemáj)
3 fej vöröshagyma
3 paradicsom, 3 paprika
só, pirospaprika, bors
1 dl paradicsomlé
kevés olaj
Körethez:
1 kg burgonya
kevés morzsolt kukorica
1 répa lereszelve
só, ételízesítő
Elkészítés:
A hagymákat karikára vágjuk, kevés olajban arany szírűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szójakockákat, és kérget pirítunk rá. Ezután beletesszük az összevágott paprikát (lehet egy kis erőset is), és paradicsomot. Fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük mindezt. A paradicsomlevet a főzés végén adjuk hozzá.
Májjal elkészítjük ugyanezt, de azt csak tálaláskor sózzuk.
Köret:
A megtisztított burgonyát hasábokra vágjuk. Egy széles edénybe tesszük (pl. rozsdamentesbe), közé szórjuk a kukoricát, és a durvára reszelt répát. Kevés sót teszünk rá, és ételízesítővel fűszerezzük. Leöntjük annyi vízzel, hogy épp az alján legyen csak. Erre egy jól záródó fedő kerül, és ez alatt párolódik a köret, néha megforgatva egy lapáttal, hogy egyenletesen puhuljon. A végén petrezselyem zöldet hintünk rá.