Pirított szójakockák párolt burgonyával

Pirított szójakockák párolt burgonyával

Hozzávalók:

    1/2 csomag szójakocka (1/2 kg csirkemáj)
    3 fej vöröshagyma
    3 paradicsom, 3 paprika
    só, pirospaprika, bors
    1 dl paradicsomlé
    kevés olaj

    Körethez:
    1 kg burgonya
    kevés morzsolt kukorica
    1 répa lereszelve
    só, ételízesítő

Elkészítés:

A hagymákat karikára vágjuk, kevés olajban arany szírűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szójakockákat, és kérget pirítunk rá. Ezután beletesszük az összevágott paprikát (lehet egy kis erőset is), és paradicsomot. Fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük mindezt. A paradicsomlevet a főzés végén adjuk hozzá.
Májjal elkészítjük ugyanezt, de azt csak tálaláskor sózzuk.

Köret:

A megtisztított burgonyát hasábokra vágjuk. Egy széles edénybe tesszük (pl. rozsdamentesbe), közé szórjuk a kukoricát, és a durvára reszelt répát. Kevés sót teszünk rá, és ételízesítővel fűszerezzük. Leöntjük annyi vízzel, hogy épp az alján legyen csak. Erre egy jól záródó fedő kerül, és ez alatt párolódik a köret, néha megforgatva egy lapáttal, hogy egyenletesen puhuljon. A végén petrezselyem zöldet hintünk rá.

Leave a reply