Szójaszeletek töltelékkel és cékla salátával

Szójaszeletek töltelékkel és cékla salátával (töltött csirke kiváltására)

Hozzávalók:

    1 csomag szójaszelet (csirkecomb)
    bio vegeta
    teljes kiőrlésű száraz kenyér
    kevéske reszelt sajt
    1 fej vöröshagyma
    olaj
    só, bors, majoránna, petrezselyemzöld
    kevés kefir, vagy 1 tojás

Elkészítés:

A szójaszeleteket megáztatjuk (vagy kis ideig főzzük), majd a benne maradt nedvességet kinyomjuk.
Töltelék: A hagymát olajon megfonnyasztjuk, összedolgoztuk az előzőleg beáztatott, és kifacsart kenyérrel. Sózzuk, fűszerezzük. Kevés kefirrel (vagy tojással) fellazítjuk, hogy összeálljon.
Egy tűzálló edény aljára kevés olajat öntünk. Erre fektetjük a szójaszeleteket, picit még megsózzuk ha szükséges, és borsozzuk. Ennek a tetejére kanállal halmokat teszünk a töltelékből. Az így elkészített töltelékes szeleteket megpirítjuk. (Ha kicsi az adag, akkor egy melegszendvics sütőben is elkészíthetjük el, közben időnként fordítva a szeleteken, hogy megpiruljanak.) Mielőtt teljesen megsülne mindez, kevés reszelt sajttal meghintjük, és ezt is rápirítjuk.
A csirkecombokat hagyományos töltelékkel töltjük meg, és sütjük őket a sütőben.
Tört burgonyával, cékla salátával tálaljuk.

Leave a reply