Zellerszeletek sajttal és tejföllel
Zellerszeletek sajttal és tejföllel
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej zeller (csirkemell filé)
1 nagy doboz tejföl
15 dkg reszelt sajt
olaj
só, bio vegetea
rizs, zöldségek
Elkészítés:
A zellerszeleteket megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, majd a kiolajozott szendvicssütő lapjára fektetjük. Megpirítjuk mindkét oldalukat.
Másképpen: a zellerszeleteket planírozzuk: liszt, tojás, reszelt sajt (bőven), és egy kiolajozott tepsibe fektetjük őket, (ha csirkemell is sül mellette, akkor alufóliával választjuk el), majd tejföllel leöntjük a tetejét. Fólia alatt puhítjuk a sütőben, majd azt levéve megpirítjuk.
Ami mellette sül: csirkemelleket előző napon klopfoljuk, beáztatjuk fokhagymás tejbe. Másnap sózzuk, planírozzuk az előbb leírt módon, és tejföllel megkenjük, sütjük.
Rizi-bizivel tálaljuk, amely készülhet barna rizsből is.